سالمندی در ایران
مژگان رضازاده رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان کشور گفت: بنیادهای فرزانگان در واقع مجموعهای از سمنها با هدف مشارکت سالمندان در موضوعات اجتماعی مرتبط با خودشان هستند. در بنیادهای فرزانگان تلاش بر این است فضا را از شرایط اینکه جوانان همیشه باید کار مشارکتی برای سالمندان انجام دهند، در بیاورند.
بنیادهای فرزانگان حلقه ارتباطی بین سیاستگذاری حوزه سالمندی در کشور با خود فرد سالمند است که برخی از اهداف جزئی را دنبال میکنند. این بنیادها بسترهای فرهنگی برای قشر سالمند را به وجود میآورند، چارچوبهای حقوقی مرتبط با سالمندان را تدوین میکنند، نحوه ارائه خدمات با سالمندان را پیگیری میکنند و مطالبات سالمندان را به عنوان حلقه ارتباطی بین سیاستگذاری و سالمندان به گوش دولتمردان میرسانند.
وی اضافه کرد: به طورمثال این بنیادها بین سالمندان تسهیلگری ایجاد میکنند تا سالمند پویا، مشارکت مدنی در جامعه را ادامه دهند یا آموزشهای خود مراقبتی به سالمند داشته باشند یا از سیستم نخبگانی سالمندان در برنامهها استفاده کنند و سالمند را با نسل جدید پیوند دهند. برای اوقات فراغت سالمند برنامه ریزی میکنند و در ایجاد محیط دوستدار سالمند مشارکت میکنند.
رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان کشور گفت:
در بنیادهای فرزانگان، سالمندان با هم فکر میکنند و شور و نشاط اجتماعی بین آنها به وجود میآید. بنیادها سالمند و خانواده را وارد فضای نشاط اجتماعی میکنند مثلا در این رابطه به تازگی برنامه ویژه بازنشستگان وزارت ارشاد برگزار شد که مسئولان این وزارتخانه در این برنامه هم مطالبات سالمندان را شنیدند و هم اکران فیلم انجام شد و علاوه بر این از بازنشستگان تکریم شد. اگرچه ۷۰ بنیاد فرزانگان درکشور فعالیت میکنند، اما دائم برای تاسیس این بنیادها فراخوان داده میشود تا بازنشستگان حضور پیدا کنند.
رضازاده خاطرنشان کرد: بنیادهای فرزانگان در حقیقت سمنهای بخش غیردولتی است و دو سوم افراد این بنیادها باید بالای ۶۰ سال باشند. ما یارانه به این بنیادها نمیدهیم، اما در راستای تقویت این بنیادها، خدمات آموزشی تخصصی سالمندان و برنامههای اجتماع محور داریم که این بنیادها به صورت مشارکتی میتوانند آنها را با دستگاههای عضو شورای ملی سالمندان انجام دهند.
وی با اشاره به فعالیت ۷۰ بنیاد فرزانگان در کشور گفت: تعداد بنیادها خیلی کم است بنابراین دائم برای تاسیس این بنیادها فراخوان میدهیم تا بازنشستگان حضور پیدا کنند و هم از خدمات دستگاههای عضو شورای ملی سالمندی بهرهمند شوند هم ارتباط نزدیک تری با جامعه پویا داشته باشند.
سالمندی با آرامش: راهنمای جامع اقامت سالمندی
هتل سالمندی با ارائه خدمات متنوع و نوآورانه، توانسته به یک راهکار موثر برای بهبود کیفیت زندگی سالمندان تبدیل شود.
مراکز سالمندی: خانهای دور از خانه برای عزیزانمان
مراکز سالمندی محیطی امن و مراقبت شده را برای سالمندان فراهم میکنند تا بتوانند با آرامش و آسایش دوران سالمندی...
ارتقای کیفیت زندگی با گردشگری سالمندی
گردشگری سالمندی به سفرهایی اطلاق میشود که با توجه به نیازها و تواناییهای خاص سالمندان طراحی و اجرا میشوند.
هتل سالمندی: جایی برای آرامش و زندگی لذتبخش در دوران سالمندی
هتل سالمندی با ارائه خدمات متنوع و نوآورانه، توانسته به یک راهکار موثر برای بهبود کیفیت زندگی سالمندان تبدیل شود.